Gyakran van stresszhelyzetben vagy a határidők nyomása alatt? Sok időt tölt ülve vagy egy számítógép előtt? Nyaki merevséggel, feszült vállakkal és szédüléssel ébred? Ha igen a válasz, olvasson tovább, mert minden bizonnyal ismeri a nyaki és vállfájdalmakat, az emberek 90%-ához hasonló, akik szintén ezt a problémát tapasztalják, és ismerje meg a nyaki és vállfájdalom leggyakoribb okait.

Szinte nincs olyan ember, aki életében legalább egyszer ne tapasztalt volna nyaki és a vállfájdalom okozta kellemetlenséget. A nyak rendkívül összetett, és ugyanakkor a test egyik legérzékenyebb része. 7 nyaki csigolyából áll, amelyeket izmok és az ízületek kapcsolnak össze, és alapvető funkciója a fej mozgásának lehetővé tétele. Mivel a nyak és a vállak egy funkcionális egység szerves részét képezik, a nyaki fájdalom gyakran a váll területére is kiterjed. Pontosan ez a „zóna”, ahol felhalmozódik napi stressz nagy része, ami negatív hatással lehet az egész szervezetre.

Tartalom:

 • A nyaki és vállfájdalom leggyakoribb okai
 • Mi okozza a nyaki és vállfájdalmakat?
 • Hogyan enyhítse a nyaki és vállfájdalmakat? – természetes kezelés?
 • A megelőzés fontossága a súlyos fájdalom előtt

A NYAKI ÉS VÁLLFÁJDALOM LEGGYAKORIBB OKAI

A nyaki és váll fájdalom számtalan tünetét gyakran figyelmen kívül hagyják, amíg a fájdalom annyira súlyos és tartósan nem lesz, hogy számos problémát okoz, ami olyan súlyos betegségekre utalhat, amelyek orvosi segítséget és megfelelő kezelését igényelnek.
Kezdetben kellemetlen érzés és fájdalom jelentkezhet a nyak területén, amely később a vállakra is kiterjed, ami a fej és más területek (például a karok) mozgáskorlátozásához vezet. Ezért fontos, hogy a fájdalom jelentkezése után felismerjék a probléma valódi okait, hogy elkerüljék az egyéb tüneteket, például:

 • a nyak vagy a váll merevsége, feszültsége és húzódás a nyakban
 • merevség és izomfájdalom;
 • a test többi részére kiterjedő fájdalom, amely végtagok zsibbadásához (pl. bizsergés a kézben), valamint a karok és a lábak gyengeségéhez vezethet;
 • fejfájás, szédülés, látási zavarok, émelygés és hányás

Eltekintve attól, hogy a nyaki és a váll fájdalom viszonylag enyhe és szinte ártalmatlan, de súlyos fájdalomhoz is vezethet, akut és a krónikus fájdalmat különböztetünk meg. Mi a különbség?

AKUT FÁJDALOM KRÓNIKUS FÁJDALOM

MI OKOZZA A NYAKI ÉS VÁLLFÁJDALMAT?

A nyaki és a vállfájdalom a modern életmód és az egészség elhanyagolása eredményeként jelentkezik. A nyaki és vállfájdalom okainak többsége ártalmatlan, ám amikor a fájdalom jelentkezik, nagyon kellemetlen, és hatással lehet a mindennapi tevékenységekre.

A nyaki és a vállfájdalom okait 2 kategóriára lehet osztani:

 1.  Az első kategória a nyaki gerincet, a szalagokat és az izmokat érintő degeneratív változásokra vonatkozik
 2.  A második kategória a belső szervek különféle betegségeire vonatkozik, amelyek fájdalmat okozhatnak ezen a területen.

Leggyakrabban a nyaki fájdalom és a vállak feszültsége az alábbiak eredményeként jelentkezik:

 • Nem megfelelő testtartás
 • Ülő életmód (sok időt tölt a számítógép előtt, tévénézéssel…)
 • Rossz alvási póz
 • Nem elegendő fizikai aktivitás
 • Stressz, aggódás

Ha fájdalom jelentkezik, a következők nagyon hasznosak lehetnek az izomfeszültség enyhítése érdekében:

 • Nyújtó gyakorlatok
 • Masszázs
 • Fájdalomcsillapító krémek vagy kenőcsök (pl. Acuraflex)
 • Fizikoterápia

A nyaki és a vállfájdalom az adott terület sérülése vagy izomfeszültsége miatt fordulhat elő. Gyakran fordul elő olyan sportolók esetén, akik intenzív fizikai erőfeszítéseknek vannak kitéve.
Az öregedési folyamat számos degeneratív változást idéz elő a gerinc kötőszöveteiben, amelyeket krónikus gyulladásos folyamatok kísérnek, és súlyos fájdalmat okoznak a nyakban és a vállakban.

A nyaki gerinc súlyos, krónikus fájdalma, amely szintén kiterjed a vállakra, a karokra és a hátra, súlyosabb állapotok lehetnek, például:

 • Nyaki csontosodási zavar – egy olyan betegség, amely nem csak felnőtteknél fordul elő, hanem serdülőknél és akár 15 év alatti gyermekeknél is. A porc károsodása a csigolyák elmozdulásához vezet, ezáltal elmozdítva az ereket és az idegvégződéseket. Megfelelő terápia és orvosi felügyelet mellett a tünetek gyorsan kiküszöbölhetők.
 • Ízületi gyulladás – a porc fokozatos elhasználódásához és magának az ízületnek a deformációjához vezet, állandó fájdalmat okozva, amely a nyakon, háton, a karokon és a mellkason észlelhető, és korlátozza a mozgást.
 • Krónikus ízületi gyulladás – bár kezdetben csak kis kellemetlenséget jelent mozgás közben, ha kezeletlen marad, a bőr megduzzad és kipirosodik, a fájdalom erősebbé válik, és korlátozhatja az ízületek mozgást.
 • Sérv – A nyaki sérvet általában sportsérülések okozzák, leggyakrabban 30-50 év között
 • Íngyulladás – intenzív tompa fájdalmat okoz, és a legtöbb esetben trauma vagy túlzott fizikai erőfeszítés következménye.
 • Belső szervek betegségei – bár a nyaki és a vállfájdalom általában a gerinc és az ízületek betegségeivel kapcsolatos, a belső szervek, például a szív, a tüdő vagy a máj betegségeivel is összefüggésben lehetnek.

HOGYAN ENYHÍTSE A FESZÜLTSÉGET A NYAKÁBAN ÉS A VÁLLAIBAN – TERMÉSZETES KEZELÉSSEL?

Fontos meghatározni a fájdalom pontos okát, hogy megfelelő kezelést lehessen alkalmazni. Mi a legjobb módja a nyaki és a vállfájdalom enyhítésének, valamint a napi tevékenységek folytatására? Az Acuraflex a megoldás!

AZ ACURAFLEX TERMÉSZETESEN ENYHÍTI A FÁJDALMAT ÉS MEREVSÉGET

Bemutatjuk az Acuraflex kapszulákat és krémet a jobb mobilitás érdekében, bármilyen korosztályú férfiak és nők számára. Az egyedi, 100%-ban természetes formula vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és gyógynövényekkel dúsított, és erős gyulladásgátló tulajdonságairól, valamint a nyaki és a vállfájdalmak gyors enyhítéséről ismert. Az Acuraflex kapszulák és a krém összetevőinek hatékonyságát számos tudományos tanulmány bizonyította. A kapszula és krém alkalmazásakor az Acuraflex hatékony és biztonságos módszer a nyaki és a vállfájdalom enyhítésére. Enyhíti a csontok, ízületek és izmok gyulladásait és az egyéb fájdalmakat is. További információ a természetes alapanyagokról és az Acuraflex működéséről itt található.

ELLAZÍTJA A FESZÜLT IZMOKAT

Az Acuraflex kapszula és a krém teljesen természetes alapanyagokból készül, bizonyított hatékonysággal a nyaki és vállfájdalmak, valamint a fájdalmas és kellemetlen csontok, ízületek, izmok és szalagok kezelésére.

Az Acuraflex kapszula belsőleg hat, enyhíti a fejfájás és a vállfeszültség okozta tartós problémákat. Természetesen kezeli a gyulladást, hozzájárul az ízületi mobilitás fokozásához, megakadályozza a reggeli merevség gyakori előfordulását, pihenteti az izmokat, és így csökkenti a nyaki és a vállfájdalmat.
Tudjon meg többet az Acuraflex kapszulákról ITT.

AZ ACURAFLEX KRÉM HATÉKONY AKUT ÉS KRÓNIKUS FÁJDALOM ESETÉN

Az Acuraflex krémet közvetlenül a bőrön alkalmazzák, a fájdalmas, duzzadt, merev vagy fájó területen, mivel természetes gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású. A krém amellett, hogy erőteljesen hat a nyakban és a vállon fellépő akut és krónikus fájdalmakra, a test egyéb részeire is számos pozitív hatást gyakorol.
Itt megismerheti az Acuraflex krém jótékony hatásait.

Az Acuraflex kapszulákkal és krémmel teljesen természetes és biztonságos módon, mellékhatások nélkül szabadulhat meg a nyaki és a vállfájdalmaktól. Az Acuraflex kapszula az Acuraflex krém egyidejű használatával fejti ki optimális hatását. Az Acuraflex termékekkel kapcsolatos további információ érdekében keressen: info@acuraflex.hu. Az Acuraflex hivatalos oldalán egyszerűen megvásárolható: acuraflex.hu

A FÁJDALOM JELENTKEZÉSE ELŐTTI MEGELŐZÉS FONTOSSÁGA

A nyaki és a váll fájdalom elkerülése érdekében tippekkel szolgálunk Önnek, amelyek a mindennapi életben is alkalmazhatók a nyak és a gerinc egészségének megőrzése érdekében.
Íme néhány hasznos önsegítő tipp:

 • vigyázzon a testtartására – fontos, hogy gyakori szüneteket tartson munka és könnyű testmozgás közben és sportolás közben kövesse az edző utasításait és nyújtson
 • A jó pihenés elengedhetetlen, ezért ügyeljen a matracok és párnák minőségére
 • használjon olyan minőségi étrendkiegészítőket, amelyek összetevői az ízületek egészségének megőrzésére és a fájdalom enyhítésére szolgálnak (pl. Acuraflex)
 • ügyeljen az egészséges életmódra (megfelelő étrend, elegendő fizikai aktivitás, hagyja abba a dohányzást és csökkentse az alkoholfogyasztást)

Fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a kellemetlenség első jeleit, amikor fájdalom jelentkezik, és kérjen orvosi tanácsot, hogy a lehető leghamarabb felismerjék a fájdalom okát, és kiválaszthassák a megfelelő kezelést. Ne feledje, hogy a tünetek figyelmen kívül hagyása vagy az önsegítés megkísérlése árthat az egészségnek.